Druk ifølge Bubber
Nordisk Råd ville i foråret 2013 rejse debat om unges alkoholvaner. Bubber og Nerd Productions blev sat sammen, og i løbet af tre opstartsmøder brainstormede vi os frem til at lave en slags filmtrailer for en ”film”, der i virkeligheden var en række foredrag om unges alkoholvaner rundt omkring på de danske folkeskoler. Projektet skulle ikke være dømmende men lægge op til åben debat. Det skulle desuden være humoristisk og ungt, så det ville ramme målgruppen: De ældste tre klasser i folkeskolen. Vi producerede også en plakat, der skulle ud og hænge på alle folkeskoler i landet. På plakaten var en QR kode, som førte direkte til filmen og den landingpage, hvor man kunne booke foredraget.
Hovedpersonerne i filmen skulle være fire unge i målgruppen, der mødes op med Bubber, for at han kan få et indblik i deres verden med alkohol.
Vi castede en masse unge, og fandt frem til de 4 ud fra kriterier om forskellige forhold til alkohol, ligelig kønsfordeling, målgruppens alder osv. De skulle også være appelerende overfor publikum på en måde, hvor unge skulle kunne se sig selv i dem.
Derudover castede vi to skuespillere, der skulle vise forskellige karikerede standardsituationer fra nattelivet.
Der blev optaget over to dage. Første dag blev optaget som reality, dvs. at deltagerne blev meget lidt styret, og egentlig bare tilbragte en eftermiddag/aften i Bubbers selskab med et kamerahold som fluen på væggen.
Ulempen ved at optage som reality er, at man kommer hjem med oceaner af materiale, fordi man ikke kan styre situationen i detaljer – så man er nødt til bare at filme alt. Fordelen er til gengæld, at man får en masse guldkorn foræret fra deltagerne i løbet af dagen, når de glemmer kameraholdet, og bare agerer naturligt. Derfor lå den største arbejdsbyrde ved dette projekt også i at gennemgå alt råmaterialet i postproduktionen og finde frem til de få sætninger og situationer, som skulle med i den endelige film.
2. dag med skuespillerne blev optaget i studiet under mere kontrollerede forhold.
Bagefter blev der lagt musik og animeret grafik på, og til sidst blev filmen colorgradet og lyden mixet.