Hvordan leveres den færdige film?

Når projektet er godkendt, leveres den færdige film som et download link.
Linket udløber efter et par uger, så sørg for at downloade og gemme alle filerne – også selvom du kun skal bruge én af dem med det samme.

Vi leverer typisk den færdige film i forskellige kvaliteter/formater, som hver især er velegnet til forskellige brugssituationer.

– 1 “tung” videofil i UHD/4K (3840×2160) kaldet “FULL-QUALITY-UHD”
– 1 “tung” videofil i HD (1920×1080) kaldet “FULL-QUALITY-HD”
– 1 “let” videofil i HD (1920×1080) kaldet “STANDARD-QUALITY-HD”

Vi anbefaler at:
– FULL-QUALITY-UHD uploades til Vimeo og Facebook m.fl., samt til brug hvor kvalitet er prioriteret, fx visning på storskærm etc. Bruges desuden som MASTER, dvs hvis filmen senere skal konverteres til andre formater.
– FULL-QUALITY-HD uploades til Youtube.
– STANDARD-QUALITY-HD bruges til afspilning på langsomme computere, og steder hvor flydende afspilning er vigtigere end kvalitet, samt evt til upload såfremt FULL-QUALITY-filerne overstiger max-filstørrelse for den pågældende service/platform.

Bemærk at FULL-QUALITY-filerne ikke altid kan afspilles lokalt på fx Windows-computere der ikke er optimeret til videoproduktion. De kan dog godt uploades alligevel (til fx Youtube, Vimeo og Facebook etc).

Hvis dit projekt inkluderer undertekster, leverer vi:
– Filmen med undertekster (open captions). Her er underteksterne altid synlige fordi de er “brændt” ind i filmen.
– Filmen uden undertekster.
– En separat undertekstfil i .srt format. Upload videofilen uden undertekster sammen med srt filen (closed captions).
Vi anbefaler at bruge closed captions på de platforme der understøtter det, fx Youtube, Vimeo, Facebook m.fl.. Det er en fordel både i forhold til brugervenlighed (underteksterne vises automatisk hvis lyden er muted, og brugeren kan selv slå dem fra og til), læsbarhed (underteksterne skaleres automatisk til afspilning på mobil, tablet, desktop etc) og SEO (Google kan bedre forstå indholdet i din film).

Hvis filmen skal bruges på TV eller i biografen gælder der helt særlige retningslinjer i forhold til filformater. Fortæl os hvor filmen skal bruges og hvem den skal afleveres til, så sørger vi for at levere filerne i de helt rigtige formater.

Andre filformater kan leveres efter ønske.

Projektfiler og kildefiler (dvs de originale separate klip/optagelser, typisk i RAW format) arkiverer vi på bånd, så de kan findes frem hvis du ved senere lejlighed ønsker at vi skal lave versioneringer af dit projekt. Projektfiler og kildefiler leverer vi som udgangspunkt ikke.

Hvis du er i tvivl om hvilke filformater du skal bruge, eller hvordan du bruger dem, så ring eller skriv endelig til os. Vi er ret nørdede på det punkt, og har helt sikkert en holdning til hvad der er bedst at gøre i din situation.