Musik

Det korte svar er NEJ. Det musik man normalt hører i radioen er ofte beskyttet af copyright, og man skal derfor spørge om lov, og betale en pose penge for at få lov at bruge det. Der findes også musik som ikke er beskyttet af copyright, lavet specifikt til at være baggrundsmusik, og som derfor er billigere og nemmere at benytte i sin videoproduktion.
Der er 3 organisationer der skal spørges om lov, og som opkræver et beløb, når man vil bruge copyright-beskyttet musik i en produktion der skal vises offentligt. NCB, GRAMEX og KODA. Taksterne er forskellige, og er generelt til forhandling, men som rettesnor arbejder vi med et engangsbeløb på 15 kr pr sekund til NCB og 15 kr pr sekund til GRAMEX. Derudover 112 kr om måneden til KODA i den tid produktionen vises offentlig på dit website. Dvs at man skal regne med at copyright-beskyttet musik til en standard webfilm på fx 3 minutter koster i omegnen af 5400 kr + 112 kr om måneden.
Copyright-frit musik kan man typisk få lov at bruge for et engangsbeløb på 250-500 kr pr nummer. Der findes mange online kartoteker med copryright-frit musik, fx premiumbeat.com

Geografi

Vores filmstudie ligger på Carl Jacobsens Vej 16, Opg 6, 3.sal, 2500 Valby.
Vi kan sagtens påtage os opgaver i hele Danmark – ja, sågar i hele verden. Vi har fx været med TV3 i Mexico og med Roskilde Festival i Stockholm.
Indenfor Sjælland tager vi 3,80 kr pr kilometer, fra vores kontor i Valby. Hvis det er længere væk giver vi gerne et konkret tilbud.

Tid

Vi er normalt på kontoret mandag-fredag 8:30-17. Vi kan dog have travlt med produktioner eller være ude af huset, og derfor være ude af stand til at tage imod dig. Du skal derfor altid ringe og aftale en tid før du kommer på besøg.
Vi har ofte mulighed for at rykke ud med få timers varsel.

Datasikkerhed

Vi gemmer alt hvad vi optager og alt hvad vi producerer – også selve projektfilerne og kildefilerne. Det betyder at du altid kan vende tilbage og få lavet en lille ændring i en film vi lavede for jer for flere år tilbage, at DR kan få udleveret råoptagelserne i fuld kvalitet når de beslutter sig for at lave et indslag i TV-avisen om jer, og at du fremadrettet altid kan ringe for at høre om vi måske har lige netop den optagelse liggende i gemmeren som du ikke tænkte noget særligt om dengang, men nu pludselig har brug for.
Alle vores arkiver bliver hver nat synkroniseret med en server i USA som dermed har backup af alt hvad vi laver.
Hver gang vi sender en ny version af en film til jer, gemmer vi også en ny version af projektfilerne. Det betyder at vi let kan gå tilbage og sammensætte det bedste fra forskellige versioner af samme film – rulle nogle ændringer tilbage og lade andre gå i en ny retning.

Priser

Vores indtryk er at vi i forhold til vores konkurrenter ligger i den mere overkommelige ende, specielt set i forhold til den kvalitet og det engagement man får med i pakken. Det er dels fordi vi er en relativt nystartet virksomhed (Nerd Productions blev CVR-registreret i 2008) og dels fordi vi ikke er sat i verden for at skrabe penge sammen til nogle investorer. Vi er kun os selv, og vores økonomiske målsætning er ikke højere end at få lov at blive ved med at leve af det vi er gode til og passionerede omkring: Filmproduktion.
Vi har produktioner til et par tusind kroner der er færdige samme eftermiddag, og produktioner der strækker sig over uger eller måneder med budgetter mellem 100- og 200.000 kr. De film vi laver flest af ligger i 20-60 tusind kroners klassen og er typisk webfilm, kampagnefilm eller TV-reklamer. Produktionen strækker sig typisk over 2-8 uger og er en blanding af filmoptagelser og animationer.